Ceviz Ağacı Gübreleme Şekil ve Miktarları

Ceviz Ağacı EkosolFarm Solucan Gübresi Uygulama

Ceviz Ağacı gübrelemesinde, EkosolFarm %100 Organik Solucan Gübresi;

Katı formda EkosolFarm Solucan Gübresi ve
Sıvı Formda EkosolFarm Solucan Gübresi uygulaması olarak
ikiye ayrılmaktadır.

Yeni dikimden genç fidanlara EkosolFarm Solucan Gübresinin kullanım faydaları ve uygulama önerilerimiz aşağıdaki gibidir.

CEVİZ AĞACI YENİ DİKİMLERDE

Ceviz ağacı fidesi yeni dikimlerinde size mutlaka EkosolFarm Katı (Granül) Solucan Gübresi kullanmanızı önermekteyiz.

Saçak köklerde Eylül – Ekim – Kasım uygun ekim zamanlarıdır, tüplü fide ise her dönemde dikim yapılmaktadır.
Hangi mevsimde dikim yapıyorsanız yapın, mutlaka EkosolFarm Katı Solucan Gübremizi doğrudan köke temas ettirecek şekilde uygulamanız önemli.

Yeni dikimlerde EkosolFarm Katı Solucan Gübresi kullanım önerimizin sebebi, kılcal köklerin solucan gübresi ile buluşarak faydalı bakterilerin ve mikoriza mantarlarının aktivitesini oluşturmak, kök gelişimini hızlandırmak ve güçlendirmek, gövde kalınlığını arttırmak ve ağaç gelişimini minimum altı ay öncesine çekmek içindir.

Meyve ağaçlarının böyle bir süre ile öne çekilmesi yatırım maliyetlerini önemli oranda düşürmektedir.

YENİ DİKİMLERDE UYGULAMA ŞEKİLLERİ
Yeni dikimi yapılacak fidanlarınız için açılan fidan çukurunun dibine saçak köklerin bütünü ile temas edeceği şekilde 500 gr. kadarEkosolFarm Solucan Gübresi konulur. Kenara ayrılan toprağın 2/3’ü kalan 1 kg. ile karıştırılarak üzerine eklenir.

Aşı bölgesi dışarıda kalacak şekilde kalan toprak ile kapatılır ve nemlendirilir.

Her bir fidan çukuruna 1,5 Kg. EkosolFarm Solucan Gübresi konulmalıdır.

YENİ DİKİLMİŞ FİDANLARINIZDA UYGULAMA

ceviz ağacı gübre uygulamaBölgenizin iklim koşulları ve rakımına bağlı olarak Eylül ayından Şubat ayına kadar EkosolFarm Katı (Granül) Solucan Gübresini genç fidanlarınıza uygulayabilirsiniz.

Katı Formda EkosolFarm Solucan Gübresinin özellikle Ekim – Kasım aylarında uygulanması tavsiye edilir.

Faydalı mikroorganizmalar çoğalarak toprağı tekstüre ederken mikorizal mantarlarda yeni kılcal kök oluşumunu sağlayacaktır.

Bu kök gelişimi baharda yeni sürgüne yol açacak ve kök kılcalları faydalı bakterilerle kaplanacağından bitkinin kök hastalıklarına karşı direnci artacaktır.

Mart ayına kadar başkaca hiçbir gübre kullanmamanız önemli, özellikle kimyasal gübreler. Burada yarattığımız bu faydalı yaşam popülasyonunu ne kadar korur ve artırırsak ağaçlarınız ve toprağınız için o kadar iyi.

EkosolFarm Solucan Gübresi ceviz ağacı uygulaması, kök gelişiminin yanı sıra organizmaların birbirleri ile yakın yaşamları ve sürtünmelerinden dolayı kinetik enerjiden kaynaklı ısı oluşturur. Bu da Kök donması riskini azaltacak.

Ceviz ağacı dikiminde şahit alan bırakmak bizler için önemli. Böylelikle EkosolFarm Solucan Gübresinin yarattığı faydayı kontrol alanı ile karşılaştırarak daha net görür ve sürdürülebilir bir ticari alışverişi başlatmış oluruz.

GENÇ FİDANLARINIZDA UYGULAMA ŞEKİL VE MİKTARLARI

ceviz ağacı solucan gübresi uygulama

Genç ceviz ağaçlarınızın yaprak iz düşümü yani kılcal kök gelişim bölgesi veya
gölge çapı = kg olacak şekilde hesap ederek uygulayabilirsiniz.
Yeni dikimlerde ortalama 80 cm. olduğunu varsayabiliriz.

Ağaç başına düşen EkosolFarm Solucan Gübresi, 15 cm. en 15 cm. derinlikte açılacak çember şeklinde veya kaz ayağı ile açılacak alana, yaprak iz düşümlerinin 15 cm. açığından yine toprak altında kalacak şekilde uygulanır.

15 cm. derinlikte açılacak çukura toprak görünmeyecek kadar EkosolFarm Solucan Gübresi konularak muhakkak surette üzeri yeniden toprakla kapatılıp nemlendirilmelidir.

Solucan Gübremizin içerisindeki faydalı mikroorganizmaların, Azotu Fikse eden Bakterilerin, Fosfat Bakterilerinin ve mikoriza mantarların güneş ve hava ile direk temasını keselim.

SUYUN AĞACA YÜRÜDÜĞÜ ZAMAN EKOSOLFARM SIVI SOLUCAN GÜBRESİ ZAMANI

Mart ayında muhakkak surette EkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi (Liquid Worm Fertilizer) kullanmanız, ceviz ağaçları için sürdürülebilir faydanın devamlılığı için önemli.

Yine fayda mikroorganizmalardan kaynaklanmakta.

Faydalı mikroorganizmalar, ceviz ağaçları yaprak ayasında faaliyet göstererek alan genişlemesine sebep olmakta ve geniş alana sahip olan bitkinin fotosentez alanı genişlemektedir.

Aynı zamanda Solucan Gübremizin içeriğindeki Kitinaz enzimi kafadan bacaklı zararlıların üzerlerindeki Kitini parçalamak sureti ile sinek vs. gibi zararlıların bitkiye vereceği zararı minimize etmektedir.

EkosolFarm Sıvı Gübre uygulaması damlama sulamanız var ise damlama sulamadan, yok ise taral ile kök bölgesine uygulanmalı.

Ağaca su yürümesi başladıktan yaklaşık 10 gün sonra yani gözler uyanırken bahar ayında,
dekara 1 lt. düşecek şekilde 1 uygulama topraktan yapılmalı.

İlk uygulamadan 21 gün sonra ağacın büyüklüğüne göre, 5 dekara 1-1,5 lt düşecek şekilde EkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi yapraktan uygulanmalı.

Eğer ağaçlarınız yeni dikim ise 1 lt. yeterli olacaktır.

Bu uygulama 21 gün ara ile 2 kere daha tekrar edilmelidir.

info@ekosol.com.tr mail adresimize araziniz ve cevizlerinize ait bölge, fidan yaşı, fidan sayısı ve benzeri bilgileri mail olarak gönderdiğiniz taktirde, uzman Ziraat Mühendisi arkadaşlarımız sizi arayarak detaylı bilgilendirme yapabilirler.

EkosolFarm Katı ve Sıvı Formda Ceviz ağacı Uygulamalarına ait detaylı bilgiler için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.

EkosolFarm %100 Solucan Gübresi Ceviz Uygulama Sonuçları

Solucan Gübresi satın almadan önce dikkat edilmesi gereken hususları için:

 

EkosolFarm  Organik %100 Solucan Gübresi® Kullanım Miktarları ve Öneriler

 

Solucan Gübresi Satış EkosolShop

Daha Fazlası için tıklayınız:
Solucan Gübresi Hakkında Tüm Sorular
Kırmızı Kaliforniya Solucanı / Eisenia Foetida
Solucan Gübresi Hakkında Bilgiler
Solucan Gübresi Satışı
                                                                            EkosolFarm Ürünler
                                                                            Solucan Gübresi Üretim Ünitesi
                                                                            Belgelerimiz

www.ekosol.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.